De Waarheid

Het lijkt erop dat iedereen in deze wereld een eigen waarheid heeft. Iedereen heeft andere dingen meegemaakt waardoor bepaalde meningen, overtuigingen en geloven zijn ontstaan. Vaak weten we zelf niet eens waar of hoe deze overtuigingen zijn ontstaan.

Het is een feit dat deze zaken bepalen hoe we denken, wat we zeggen, en uiteindelijk hoe we ons gedragen. Wanneer je nog zeer onbewust bent over je eigen gedachten, gebeurt dit op de automatische piloot en heb je het zelf nauwelijks door. Het lijkt ´´normaal´´ omdat je dit altijd zo hebt gedaan, of er altijd op een bepaalde manier naar gekeken hebt.

Één Waarheid

Als dit waar zou zijn, zou er niet één waarheid kunnen bestaan voor alles en iedereen. Deze waarheid bestaat echter wél. En naarmate je begint met leren begin je blij te worden dat dit ook zo is. De waarheid over wie jij bent, en wie wij allemaal zijn, is lang geleden verloren (lees vergeten) gegaan voor de mensheid. Voornamelijk in het Westen en in Noord-Amerika is dit het geval. We zijn als mensheid in een diepe slaap belandt van waaruit het noodzaak is om te ontwaken. We zouden het een droom, een illusie kunnen noemen.

Deze waarheid hebben wij zelf als mens zijnde niet geschapen, omdat wij onszelf niet gecreëerd hebben. Deze waarheid zit diep in jou verborgen vooralsnog, en hiermee kan niets gebeuren wat er ook lijkt te gebeuren in de buitenwereld. Sommige noemen het de Ziel, anderen noemen het de Bron of het Puur-Bewustzijn. De naam die we ervoor geven is niet relevant omdat het niet in woorden beschrijfbaar is. Het is gewoon. Deze waarheid is onveranderlijk, eeuwig en onsterfelijk.

Ontwaken

Daarom is het noodzaak om je weer te herinneren wie jij werkelijk bent, en altijd zult blijven tot in de eeuwigheid. Jouw waarde staat buiten enige twijfel, maar dit is niet de fragiele waarde die je aan jezelf hebt toegekend. Het is een veel mooiere, rustigere, vredigere en gelukkigere staat van Zijn dan wat jij ooit tevoren hebt ervaren.

Ben je enthousiast geraakt en wil je het boek bestellen, of heb je wellicht nog aanvullende vragen of opmerkingen over dit onderwerp? Mail mij naar:

info.dereis@gmail.com

Volgende Pagina