Zelfstudie

De Herinnering is een zelfstudie. Waarom een zelfstudie? Omdat je werkelijk niets kunt leren over jezelf van iemand anders. Je zult het zelf moeten gaan ervaren wat het allemaal inhoudt en voor jou betekent.

Dit wilt niet zeggen dat je geen steuntje in de rug kunt gebruiken. Echter is alle hulp die je ooit nodig zult hebben al iedere dag bij jou aanwezig. Met behulp van deze studie wordt er geprobeerd om jouw besef hiervan te vergroten en jou in staat te stellen om gebruik te gaan maken van jouw innerlijke Gids.

De zelfstudie bestaat uit een totaal van 153 pagina’s onderverdeeld in 2 delen. Deel 1 gaat voornamelijk over onderwerpen die in ECIW worden behandeld en die verder worden toegelicht. Deze onderwerpen vallen onder de categorie spiritualiteit en metafysica. Deel 2 richt zich meer op de psychologische en filosofische kant alsook op de metafysica van deze wereld.

Onderwerpen: Spiritualiteit, Metafysica, Psychologie, Mythologie en Filosofie

Steekwoorden: Dualiteit, Bewustzijn, de werkelijke Zelf, het ego, Zelf-Realisatie(Wie ben ik?), Slachtofferrol, Het Lichaam, Conditionering, Waarneming, Veroordeling, Lijden, Ontwaken, de Droom, Tijd & Ruimte, Het Nu, Wijsheid, Bestaan, Eeuwigheid

Ik zal je bijstaan bij je leerproces. Vragen zullen er zeker komen en frustratie op sommige momenten is gegarandeerd. Dit is juist een goed teken. Het is echter belangrijk dat jij je zelf gaat verdiepen in deze stof, op jouw eigen tempo.

”Verlichting is slechts een herkenning, en allerminst een verandering” (ACIM, W-188.1:4) acim.org

Ben je enthousiast geraakt en wil je het boek bestellen, of heb je wellicht nog aanvullende vragen of opmerkingen over dit onderwerp? Mail mij naar:

info.dereis@gmail.com

Kosten E-Book: €10,-

Volgende Pagina

Zelfstudie