Over

De zelfstudie ”De Herinnering” is geschreven als een hulpmiddel, om jou bekend te laten worden met de werkelijke wereld. Het is een herinnering over wie jij werkelijk bent, op dit moment, en wie jij altijd zult blijven, tot in de eeuwigheid.

Doel

Het doel is om jou meer bewust te laten worden van jouw werkelijke Zelf. Deze werkelijke Zelf is onaantastbaar, eeuwig en onveranderlijk. Alles begint uiteindelijk met bewustwording. Dit wordt tegenwoordig ook wel Mindfulness genoemd. Je bent niet wie je zelf denkt te zijn, dit staat boven alle twijfel verheven. Eenmaal begonnen aan deze oeroude reis, staat het resultaat al vast. Het resultaat is dat jij je ongetwijfeld zult herinneren wie jij dan werkelijk wél bent.

Ben jij op zoek naar:

  • Meer rust, vrede, vreugde en innerlijke gezondheid?
  • Minder stress ervaren, en niet meer zo afhankelijk zijn van
    alle dingen die zich in de buitenwereld afspelen?
  • Betere gronding waardoor jij stevig in je schoenen staat?
  • Een gevoel van volmaakte veiligheid en onaantastbaarheid?

Dan ben je aan het juiste adres! Al deze dingen zijn jouw geboorterecht! Jouw erfgoed. Het enige wat vereist is om deze zelfstudie te voltooien is de bereidwilligheid om te leren en:

  1. Vastbeslotenheid om elke vorm van lijden te stoppen
  2. Geduld!
  3. Bereid om iedere waarde of overtuiging die jij erop nahoudt, in twijfel te trekken

Jij kunt dit, en niemand anders kan dit vóór jou doen. Ben niet bang, de hulp die je hierbij nodig hebt is altijd aanwezig, je hoeft het niet allemaal zelf te doen. Wel dien je in een staat te komen waarbij je de hulp ook kunt aannemen en aanvaarden voor jezelf.

”Zoek niet buiten jezelf” (ACIM, T-29.VII.1:1)

Inspiratie

Bijna alle inspiratie uit ”de Herinnering” komt voort uit een andere Cursus, genaamd ´´Een Cursus In Wonderen´´. Een Cursus In Wonderen (ook wel aangeduid als ECIW, ACIM of De Cursus) is de uitgave van een manuscript dat Helen Schucman tussen 1965 en 1972 schreef, met hulp van William Thetford. Het boek van in totaal bijna 1500 pagina’s beschrijft een strikt non-duale zienswijze op deze wereld.

Verder is er nog veel informatie afkomstig uit het boek van Gary Renard:
De Verdwijning van het Universum”. Dit boek, net zoals ”de Herinnering”, is een inloper voor mensen die ECIW willen gaan bestuderen. Je kunt het zien als een voorstukje.

Graag bedank ik de Foundation For Inner Peace, de uitgever van ECIW, voor de toestemming om stukken uit de Cursus te mogen gebruiken in deze zelfstudie. En een dankwoord aan Gary Renard voor het mogen gebruiken van stukken uit zijn boek.

“Citaten zijn afkomstig uit ´´Een Cursus in Wonderen´´, copyright © 1999, door de Foundation for Inner Peace, 448 Ignacio Blvd., #306, Novato, CA 94949, www.acim.org en info@acim.org, gebruikt met toestemming.”

Ben je enthousiast geraakt en wil je het boek bestellen, of heb je wellicht nog aanvullende vragen of opmerkingen over dit onderwerp? Mail mij naar:

info.dereis@gmail.com

Kosten E-Book: €10,-

Volgende pagina